ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Από τι είναι κατασκευασμένο το κύπελλο περιόδου της Lukuma;

Τα κύπελλα περιόδου μας είναι κατασκευασμένα από 100% ιατρική σιλικόνη, χωρίς πρόσθετα ή χημικά. Δεν περιέχουν λευκαντικά, αρώματα είτε άλλες ερεθιστικές η αλλεργιογόνες ουσίες. Φέρουν πιστοποίηση CE που σημαίνει πως έχουν ελεγχθεί και πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Πόσες ώρες μπορώ να φοράω το κύπελλο περιόδου;

Κάθε ροή είναι διαφορετική! Μπορείτε να το φοράτε για όσο διάστημα το επιτρέπει η ροή σας. Ο μέγιστος χρόνος χρήσης – 12 ώρες.

Πως το καθαρίζω;
Πλύνετε το κύπελλο περιόδου με ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση. Ξεπλύνετε προσεκτικά και αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το αποθηκεύσετε. Μην χρησιμοποιείτε χημικά, αρωματικά προϊόντα ή λευκαντικά.
Ποιο μέγεθος κυπέλλου θα πρέπει να παραγγείλω;

Μικρό: Για γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει κολπικά.
Μεγάλο: Για γυναίκες που έχουν γεννήσει κολπικά.

Θα πρέπει να φορέσω και σερβιέτες με το κύπελλο περιόδου της Lukuma;

Σε κάποιους αρέσει να φορούν μία υφασμάτινη σερβιέτα ή ένα εσώρουχο περιόδου ως έξτρα προστασία, όσο μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το κύπελλο περιόδου. Αλλά όταν το κύπελλο τοποθετηθεί σωστά, δεν θα έχετε διαρροές και έτσι μπορείτε να το φορέσετε εντελώς μόνο του.

Πως παραμένει το κύπελλο περιόδου στη θέση του;

Το κύπελλο εμμήνου ρύσεως εφαρμόζει άνετα στο εσωτερικό του κόλπου σας και παραμένει στη θέση του σχηματίζοντας μια σφράγιση μεταξύ του εξωτερικού του κυπέλλου και των τοιχωμάτων του κόλπου. Εάν τοποθετηθεί σωστά, δε θα το αισθάνεστε.

Πως το αποθηκεύω;

Αποθηκεύετε το κύπελλο περιόδου σε μια βαμβακερή τσάντα. Κρατήστε το μακριά από το ηλιακό φως και την υπερβολική ζέστη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κύπελλο περιόδου ενώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπόν;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κύπελλο περιόδου ακόμα κι αν δεν έχετε βάλει ποτέ τίποτα στον κόλπο σας ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπόν. Σας ενθαρρύνουμε να αφιερώσετε χρόνο, να μη βιαστείτε και να ακούτε το σώμα σας.

Πόσα ml μπορεί να συγκρατήσει το κύπελλο περιόδου;

Μικρό: 30ml
Μεγάλο: 40ml