ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Τα εσώρουχα Lukuma περιέχουν PFAS;

Η Lukuma δεν χρησιμοποιεί PFAS και τα προϊόντα μας δεν περιέχουν PFAs. Το PFAS είναι υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS) που περιλαμβάνουν (PFOS και PFOA). Αυτές οι παρασκευαζόμενες χημικές ουσίες είναι φθοριούχες ενώσεις και χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία προϊόντων, όπως οι ταπετσαρίες που είναι ανθεκτικές στους λεκέδες, αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, χρώματα, καλλυντικά, συσκευασίες τροφίμων και άλλα.
Η Lukuma δεν σχεδιάζει προϊόντα που περιέχουν τη χημική ένωση των PFAS ή οποιωνδήποτε επικίνδυνων χημικών ουσιών. Σύμφωνα με το STANDARD 100 της OEKO-TEX®, τα υφάσματα μας πληρούν τις ανθρωπο-οικολογικές απαιτήσεις. Η OEKO-TEX®STANDARD 100 είναι μια από τις πιο γνωστές ετικέτες παγκοσμίως για υφάσματα που έχουν δοκιμαστεί για επιβλαβείς ουσίες. Αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη των πελατών και την υψηλή ασφάλεια των προϊόντων. (https://www.oeko-tex.com/en/our- standards /oeko - tex -standard-100)

Πώς μπορώ να ξέρω ποιο μέγεθος να παραγγείλω;

Όταν επιλέγετε εσώρουχα Lukuma, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να παραγγείλετε το κανονικό σας μέγεθος. Μπορείτε να βρείτε τις συστάσεις μας για κάθε στυλ στις λεπτομέρειες. Σε ορισμένα στυλ, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος.

Είναι οι ίνες μπαμπού καλές για τα ρούχα;

Δεν υπάρχει άλλο φυτό που χρησιμοποιείται στα ρούχα που να είναι τόσο ταιριαστό και απαλό στον πλανήτη Γη. Το μέλλον είναι λαμπρό χάρη στο εξαιρετικά βιώσιμο μπαμπού. Το μπαμπού είναι 40% πιο απορροφητικό ακόμα και από το πιο εκλεκτό οργανικό βαμβάκι. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνει εξαιρετικά την υγρασία από το δέρμα και είναι εξαιρετικά άνετο.

Πώς πλένω τα Lukuma μου;

Ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό. Βάλτε τα στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς. ΜΗ χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή μαλακτικό. Μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι για να διατηρήσετε την ελαστικότητα. Κρεμάστε τα σε μη υγρό περιβάλλον. Παρακαλούμε μην τα σιδερώνετε.

Πόσες ώρες μπορώ να φοράω τα εσώρουχα της Lukuma;

Κάθε ροή είναι διαφορετική! Μπορείτε να φοράτε εσώρουχα που απορροφούν την περίοδο για όσο διάστημα το επιτρέπει η ροή σας. Μπορείτε να πείτε ότι τα εσώρουχά σας είναι γεμάτα αν αρχίσετε να νιώθετε υγρή. Μέγιστος χρόνος χρήσης – 24 ωρες.

Πόσα εσώρουχα πρέπει να πάρω;

Θα χρειαστείτε 7-9 εσώρουχα Lukuma ανά κύκλο περιόδου. Μη ξεχνάτε πως πάντα είναι ανάλογα με τη ροή σας, την απορροφητικότητα που θα διαλέξετε και την διάρκεια της περιόδου σας.

Μπορώ να φοράω σερβιέτες και ταμπόν με τα εσώρουχα Lukuma;

Αν αισθάνεστε πιο ασφαλείς, φυσικά και μπορείτε! Αλλά τα εσώρουχά μας μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα προϊόντα μιας χρήσης.

Πόσες φορές μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν;

Τα εσώρουχα Lukuma διαρκούν περίπου 2 χρόνια, εάν πλένονται σωστά. Μπορείτε να μάθετε οδηγίες στις λεπτομέρειες κάθε προϊόντος.

Μυρίζουν;

Τα εσώρουχά μας είναι κατασκευασμένα από 95% βαμβάκι, έτσι έχουν φυσικές ιδιότητες, ανθεκτικές στις οσμές. Το κύριο ύφασμά που χρησιμοποιείται είναι οι ίνες μπαμπού, οι οποίες έχουν φυσικό αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα. Άρα είναι ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εφόσον τα φροντίζετε σωστά, τα εσώρουχά της Lukuma ελαχιστοποιούν τις οσμές.
Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, το αίμα μπορεί να προκαλέσει μια μεταλλική μυρωδιά που θα παρατηρήσετε όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα, αλλά δεν θα υπάρξει κάτι διαφορετικό από ότι συμβαίνει με τη χρήση σερβιέτας ή κάποιου άλλου προϊόντος μιας χρήσεως. Θα αρχίσουν να μυρίζουν μόνο αν ξεπεράσετε τις επιτρεπόμενες ώρες χρήσης ή αν δεν τα αλλάζετε αρκετά συχνά για τη ροή σας.

ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ

Οι υφασμάτινες σερβιέτες της Lukuma περιέχουν PFAS;

Η Lukuma δεν χρησιμοποιεί PFAS και τα προϊόντα μας δεν περιέχουν PFAs. Το PFAS είναι υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS) που περιλαμβάνουν (PFOS και PFOA). Αυτές οι παρασκευαζόμενες χημικές ουσίες είναι φθοριούχες ενώσεις και χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία προϊόντων, όπως οι ταπετσαρίες που είναι ανθεκτικές στους λεκέδες, αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, χρώματα, καλλυντικά, συσκευασίες τροφίμων και άλλα.
Η Lukuma δεν σχεδιάζει προϊόντα που περιέχουν τη χημική ένωση των PFAS ή οποιωνδήποτε επικίνδυνων χημικών ουσιών. Σύμφωνα με το STANDARD 100 της OEKO-TEX®, τα υφάσματα μας πληρούν τις ανθρωπο-οικολογικές απαιτήσεις. Η OEKO-TEX®STANDARD 100 είναι μια από τις πιο γνωστές ετικέτες παγκοσμίως για υφάσματα που έχουν δοκιμαστεί για επιβλαβείς ουσίες. Αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη των πελατών και την υψηλή ασφάλεια των προϊόντων. (https://www.oeko-tex.com/en/our- standards  / oeko  -  tex  -  standard  -100)

Πώς πλένω τις σερβιέτες μου;

Ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό. Βάλτε την στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς. ΜΗ χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή μαλακτικό. Μπορείτε να τις πλύνετε και στο χέρι. Κρεμάστε την σε μη υγρό περιβάλλον. Παρακαλούμε μην τις σιδερώνετε.

Πόσες ώρες μπορώ να φοράω τις υφασμάτινες σερβιέτες της Lukuma;

Κάθε ροή είναι διαφορετική! Μπορείτε να φοράτε σερβιέτες που απορροφούν την περίοδο για όσο διάστημα το επιτρέπει η ροή σας. Μπορείτε να πείτε ότι η σερβιέτα σας είναι γεμάτη αν αρχίσετε να νιώθετε υγρή. Μέγιστος χρόνος χρήσης – 24 ωρες.

Μυρίζουν;

Οι υφασμάτινες σερβιέτες μας είναι κατασκευασμένα από 95% βαμβάκι, έτσι έχουν φυσικές ιδιότητες, ανθεκτικές στις οσμές. Είναι ασφαλείς για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εφόσον τις φροντίζετε σωστά, οι σερβιέτες της Lukuma ελαχιστοποιούν τις οσμές.
Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, το αίμα μπορεί να προκαλέσει μια μεταλλική μυρωδιά που θα παρατηρήσετε όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα, αλλά δεν θα υπάρξει κάτι διαφορετικό από ότι συμβαίνει με τη χρήση κάποιου άλλου προϊόντος μιας χρήσεως. Θα αρχίσουν να μυρίζουν μόνο αν ξεπεράσετε τις επιτρεπόμενες ώρες χρήσης ή αν δεν τις αλλάζετε αρκετά συχνά για τη ροή σας.

ΜΑΓΙΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Τα μαγιό της Lukuma περιέχουν PFAS;

Η Lukuma δεν χρησιμοποιεί PFAS και τα προϊόντα μας δεν περιέχουν PFAs. Το PFAS είναι υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS) που περιλαμβάνουν (PFOS και PFOA). Αυτές οι παρασκευαζόμενες χημικές ουσίες είναι φθοριούχες ενώσεις και χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία προϊόντων, όπως οι ταπετσαρίες που είναι ανθεκτικές στους λεκέδες, αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, χρώματα, καλλυντικά, συσκευασίες τροφίμων και άλλα.
Η Lukuma δεν σχεδιάζει προϊόντα που περιέχουν τη χημική ένωση των PFAS ή οποιωνδήποτε επικίνδυνων χημικών ουσιών. Σύμφωνα με το STANDARD 100 της OEKO-TEX®, τα υφάσματα μας πληρούν τις ανθρωπο-οικολογικές απαιτήσεις. Η OEKO-TEX®STANDARD 100 είναι μια από τις πιο γνωστές ετικέτες παγκοσμίως για υφάσματα που έχουν δοκιμαστεί για επιβλαβείς ουσίες. Αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη των πελατών και την υψηλή ασφάλεια των προϊόντων. (https://www.oeko-tex.com/en/our- standards  /
oeko  -  tex  -  standard  -100)

Πόσες ώρες μπορώ να φοράω τα μαγιό της Lukuma;

Όσο σας επιτρέπει η ροή σας. Συνδυάζοντας το μαζί με ένα κύπελλο περιόδου, σε μια μέρα έντονης ροής, θα σας επιτρέψει να τα φορέσετε ακόμα περισσότερες ώρες.
Για λόγους υγιεινής αλλά και για να μην έχετε διαρροές: Φροντίστε να αλλάξετε το συντομότερο δυνατό αφού τελειώσετε το κολύμπι.

Τα μαγιό περιόδου της Lukuma λειτουργούν πραγματικά;

Ναι! Τα μαγιό περιόδου θα απορροφήσουν το αίμα περιόδου. Μπορούν επίσης να απορροφήσει τον ιδρώτα ή την ελαφριά ακράτεια. Έτσι, εάν υποφέρετε από ακράτεια ούρων, αυτό είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να σας δώσει λίγη ελευθερία και αυτοπεποίθηση.

Πώς τα μαγιό περιόδου απορροφούν αίμα αλλά όχι νερό;

Υπάρχει μία εσωτερική στρώση στα μαγιό περιόδου που απορροφά την περίοδό σας όταν βρίσκεστε στο νερό. Όταν αιμορραγείτε, το στρώμα θα απορροφήσει το αίμα της περιόδου σας. Το εξωτερικό αδιάβροχο στρώμα του μαγιό κρατά το αίμα μέσα, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για διαρροές.

Πώς πλένουμε τα μαγιό περιόδου της Lukuma;

Ξεπλύνετε με κρύο νερό. Βάλτε τα μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σας σε έναν ευαίσθητο κύκλο πλυντηρίου στους 30 βαθμούς. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή μαλακτικό. Μπορείτε να τα πλύνετε και στο χέρι για να διατηρήσετε την ελαστικότητα. Απλώστε τα σε μη υγρό περιβάλλον. Μην τα σιδερώνετε.

Τα μαγιό περιόδου λειτουργούν τις έντονες ημέρες περιόδου;

Ναι λειτουργούν! Απλά μπορεί να χρειαστεί να το αλλάξετε πιο γρήγορα. Αν είστε σε ημέρες με έντονη ροή, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως πρόσθετη προστασία από διαρροές σε συνδυασμό με ένα κύπελλο περιόδου.

Μπορώ να κολυμπήσω ενώ αιμορραγώ;

Ναι φυσικά! Τα μαγιό μας είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται μόνα τους ή ως επιπλέον προστασία εάν χρειάζεται. Το μαγιό μας απορροφά αντίστοιχη ροή με 1-2 κανονικά ταμπόν.

Θα ξέρει ο κόσμος ότι φοράω μαγιό περιόδου;

Όχι! Τα μαγιό μας ΔΕΝ έχουν ογκώδες απορροφητικό στρώμα και κανείς δεν θα μπορεί να διακρίνει τη διαφορά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Από τι είναι κατασκευασμένο το κύπελλο περιόδου της Lukuma;

Τα κύπελλα περιόδου μας είναι κατασκευασμένα από 100% ιατρική σιλικόνη, χωρίς πρόσθετα ή χημικά. Δεν περιέχουν λευκαντικά, αρώματα είτε άλλες ερεθιστικές η αλλεργιογόνες ουσίες. Φέρουν πιστοποίηση CE που σημαίνει πως έχουν ελεγχθεί και πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Πόσες ώρες μπορώ να φοράω το κύπελλο περιόδου;

Κάθε ροή είναι διαφορετική! Μπορείτε να το φοράτε για όσο διάστημα το επιτρέπει η ροή σας. Ο μέγιστος χρόνος χρήσης – 12 ώρες.

Πως το καθαρίζω;
Πλύνετε το κύπελλο περιόδου με ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση. Ξεπλύνετε προσεκτικά και αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το αποθηκεύσετε. Μην χρησιμοποιείτε χημικά, αρωματικά προϊόντα ή λευκαντικά.
Ποιο μέγεθος κυπέλλου θα πρέπει να παραγγείλω;

Μικρό: Για γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει κολπικά.
Μεγάλο: Για γυναίκες που έχουν γεννήσει κολπικά.

Θα πρέπει να φορέσω και σερβιέτες με το κύπελλο περιόδου της Lukuma;

Σε κάποιους αρέσει να φορούν μία υφασμάτινη σερβιέτα ή ένα εσώρουχο περιόδου ως έξτρα προστασία, όσο μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το κύπελλο περιόδου. Αλλά όταν το κύπελλο τοποθετηθεί σωστά, δεν θα έχετε διαρροές και έτσι μπορείτε να το φορέσετε εντελώς μόνο του.

Πως παραμένει το κύπελλο περιόδου στη θέση του;

Το κύπελλο εμμήνου ρύσεως εφαρμόζει άνετα στο εσωτερικό του κόλπου σας και παραμένει στη θέση του σχηματίζοντας μια σφράγιση μεταξύ του εξωτερικού του κυπέλλου και των τοιχωμάτων του κόλπου. Εάν τοποθετηθεί σωστά, δε θα το αισθάνεστε.

Πως το αποθηκεύω;

Αποθηκεύετε το κύπελλο περιόδου σε μια βαμβακερή τσάντα. Κρατήστε το μακριά από το ηλιακό φως και την υπερβολική ζέστη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κύπελλο περιόδου ενώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπόν;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κύπελλο περιόδου ακόμα κι αν δεν έχετε βάλει ποτέ τίποτα στον κόλπο σας ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπόν. Σας ενθαρρύνουμε να αφιερώσετε χρόνο, να μη βιαστείτε και να ακούτε το σώμα σας.

Πόσα ml μπορεί να συγκρατήσει το κύπελλο περιόδου;

Μικρό: 30ml
Μεγάλο: 40ml