"Η Lukuma δημιουργήθηκε για να σας προσφέρει
άνετα, ασφαλή και απορροφητικά προϊόντα που θα σας προστατεύουν
σε κάθε περίοδο της ζωής σας"

Περιβαλλοντική επίπτωση

Τα προϊόντα περιόδου δημιουργούν εξαιρετικές ποσότητες απορριμμάτων. Περίπου 150 κιλά ταμπόν, σερβιέτες και απλικατέρ απορρίπτονται από μια μέση γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της. Η απόρριψη προϊόντων περιόδου μιας χρήσης παράγει 200.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως και είναι το 5ο πιο κοινό αντικείμενο που μπορείτε να βρείτε στις ευρωπαϊκές ακτές

 

 

Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τη Lukuma.

 

 

 

Στόχος μας είναι να μειώσουμε τα Πλαστικά Απόβλητα μιας χρήσης.

Το γνωρίζατε;

-Χρησιμοποιούνται περίπου 22 είδη υγειονομικής προστασίας ανά κύκλο και θα χρησιμοποιηθούν περίπου 11.000 σε όλη τη ζωή.

-Η απόρριψη προϊόντων περιόδου μιας χρήσης (ταμπόν, σερβιέτες και απλικατέρ) παράγει 200.000 τόνους αποβλήτων ετησίως.

-Τα προϊόντα περιόδου είναι το 5ο πιο κοινό είδος που μπορείτε να βρείτε στις ακτές της Ευρώπης.

-Σχεδόν 5.500 Ευρώ δαπανώνται για προϊόντα υγιεινής σε διάρκεια μιας ζωής.

Μητρότητα

Γνωρίζατε ότι κάθε γυναίκα αιμορραγεί μετά τον τοκετό;

Τα λόχεια είναι η κολπική έκκριση που έχετε μετά τον τοκετό. Περιέχει ένα μείγμα αίματος, βλέννας και ιστού της μήτρας. Μοιάζει με έκκριμα εμμηνόρροιας και μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Η λοχεία είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης μετά τον τοκετό και συνήθως δεν προκαλεί επιπλοκές.

Πώς να θεραπεύσετε τη λοχεία στο σπίτι;

Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τα απορροφητικά εσώρουχα Lukuma για να αναρρώσετε με ασφάλεια.

Στίγμα περιόδου

Για πολλές γυναίκες, το στίγμα της περιόδου είναι μια πραγματικότητα με την οποία ζουν κάθε μήνα. Αυτή τη στιγμή, 500 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια δεν έχουν τα πράγματα που χρειάζονται για να διαχειριστούν την περίοδό τους με ασφάλεια, υγιεινή και χωρίς ντροπή , σύμφωνα με την WASH United, μια ΜΚΟ που εστιάζει στην υγιεινή της περιόδου και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκπαίδευση περιόδου για όλα τα φύλα

Μια βασική πρόκληση για την αντιμετώπιση του στίγματος της περιόδου είναι ότι η εκπαίδευση για την υγεία κατά την περίοδο απουσιάζει σε πολλές περιοχές του κόσμου. Όπου υπάρχει, συχνά ξεκινά αργότερα στη ζωή ενός νεαρού ατόμου – μερικές φορές ακόμη και αφού τα κορίτσια έχουν ξεκινήσει την πρώτη τους περίοδο. Το αποτέλεσμα της μη εκπαίδευσης των κοριτσιών σχετικά με την περίοδο πριν από την έναρξη σημαίνει ότι η αρχική τους αντίδραση είναι πιθανό να περιλαμβάνει φόβο, ντροπή και αμηχανία. Επιπλέον, η κακή εκπαίδευση στην περίοδο σημαίνει έλλειψη γνώσης σχετικά με τα προϊόντα υγιεινής της περιόδου. Ως αποτέλεσμα, πολλές γυναίκες, κορίτσια και άνθρωποι δεν έχουν πραγματικό έλεγχο των προϊόντων που χρησιμοποιούν και δεν έχουν τη δυνατότητα να απορρίψουν ή να καθαρίσουν αυτά τα προϊόντα με τον κατάλληλο τρόπο, σύμφωνα με προσωπικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και πολιτιστικά στοιχεία και άλλες εκτιμήσεις. Στόχος της Lukuma είναι να εκπαιδεύσει και να εξασφαλίσει στις γυναίκες ότι μπορούν να βιώσουν περιόδους χωρίς ντροπή.

Χημικά

Η διαδικασία δέουσας επιμέλειας του προμηθευτή μας είναι αυστηρή και διενεργούμε τακτικούς ελέγχους συμμόρφωσης με την υγεία και την ασφάλεια, οι οποίοι περιλαμβάνουν επιτόπιες δοκιμές για PFAS και οποιεσδήποτε άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού μας.

Σύμφωνα με το STANDARD 100 της OEKO-TEX®, τα υφάσματα μας πληρούν τις ανθρωποοικολογικές απαιτήσεις. Η OEKO-TEX® STANDARD 100 είναι μια από τις πιο γνωστές ετικέτες παγκοσμίως για υφάσματα που έχουν δοκιμαστεί για επιβλαβείς ουσίες. Αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη των πελατών και την υψηλή ασφάλεια των προϊόντων.

Συσκευασία

Στόχος της Lukuma είναι να δημιουργήσει ένα πιο ελαφρύ αποτύπωμα στον πλανήτη και αναγνωρίζουμε ότι η συσκευασία είναι μια άλλη ευκαιρία για να γίνει αυτό.
Για να σας παραδώσουμε τα προϊόντα μας στεγνά και ασφαλή, χρησιμοποιούμε κομποστοποιούμενες σακούλες δεμάτων, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από 100% καλαμπόκι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μόλις το ανοίξετε, κόψτε τα ταχυδρομικά αυτοκόλλητα και βάλτε το στον κάδο κομποστοποίησης. Σύντομα, θα εξαφανιστεί.

Έλεγχος και Παρακολούθηση

Ως μέρος της αφοσίωσής μας στην περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα, χρησιμοποιούμε μια σειρά πλατφορμών και εργαλείων ελέγχου για την προσεκτική παρακολούθηση και βελτίωση του αντίκτυπου της εφοδιαστικής μας αλυσίδας.

Σύμφωνα με τη δέσμευσή μας για ηθικές συνθήκες εργασίας, ο προμηθευτής μας συμμετέχει ενεργά στην Πρωτοβουλία Business Social Compliance (BSCI).

Ο ακλόνητος στόχος μας είναι να βοηθάμε και να ενθαρρύνουμε συνεχώς τον προμηθευτή μας στην επιδίωξή του για βελτιώσεις από έτος σε έτος, με ιδιαίτερη έμφαση σε βασικούς τομείς όπως οι ώρες εργασίας, οι μισθοί διαβίωσης (πάνω και πέρα ​​από τον κατώτατο μισθό) και η ενεργειακή απόδοση.

Προέλευση

Κατανοούμε ότι η αλυσίδα εφοδιασμού κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνουμε προτεραιότητα στην καλλιέργεια των σχέσεων μας με τους προμηθευτές και στη συνεργασία με ηθικούς κατασκευαστές. Συνεργαζόμαστε με ειδικευμένους κατασκευαστές για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας πληρούν τα αυστηρά ποιοτικά μας πρότυπα και ότι παράγονται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για τους πελάτες μας στην Ευρώπη. Διατηρώντας υψηλά πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας, στοχεύουμε να ελαχιστοποιήσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, παρέχοντας παράλληλα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στους αξιότιμους πελάτες μας.